Hoe waarborgen wij de betrouwbaarheid van onze beoordelingen?

Wij vinden het belangrijk dat de informatie op onze website authentiek, oprecht en betrouwbaar is. Daarom doen we er alles aan om er voor te zorgen dat onze beoordelingen terecht gepubliceerd worden.

Verificatie via e-mailadres

Wanneer iemand een beoordeling over een profiel op onze website wil plaatsen, is hij verplicht een geldig e-mailadres op te geven. Nadat de beoordeling geplaatst is, moet hij zijn e-mailadres verifiëren via een toegestuurde e-mail met een unieke hyperlink. Alleen nadat op deze link geklikt is, wordt de beoordeling gepubliceerd en telt deze mee in ons algoritme.

Markeer als ongepast

De bezoekers van onze website kunnen gepubliceerde beoordelingen markeren als ongepast wanneer zij van mening zijn dat de beoordeling niet op onze website thuishoort. Elke melding wordt handmatig door onze beheerders gecontroleerd, en wanneer nodig wordt de beoordeling door de beheerders verwijderd.

Automatische controle op fraude

Een geautomatiseerd script kent punten toe aan een beoordeling aan de hand van bekende technieke van frauduleurs. Wanneer een beoordeling te veel punten toegewezen krijgt, wordt er een signaal gestuurd naar een beheerder, die vervolgens besluit of de beoordeling extra gecontroleerd of verwijderd moet worden.

Steekproeven

Onze beheerders voeren steekproeven uit om willekeurig beoordelingen te controleren op authenticiteit. Voor de controle kunnen verschillende technieken gebruikt worden, waaronder het controleren van het bestaan van de persoon achter de beoordeling via social media, telefoonnumer of e-mailadres.

Blokkeren van frauduleurs

Wanneer er sprake is van fraude, behouden wij het recht om deze personen de toegang tot de website te ontzeggen. Dit geldt voor bezoekers, beoordelaars en reprateurs. Zij zullen dan geen onderdeel meer uit maken van ons platform.

© 2018 Smartbeat.nl - Webhosting mogelijk gemaakt door Protagonist